keskiviikkona, elokuuta 15, 2007

Rakentavasti ratkaisuun; tutkijoiden työttömyysturvan paluu


Tieteentekijöiden liiton kommentti selvitysmies lainsäädäntöneuvos Pasi Järvisen raporttiin lähti tänään määräajassa työministeriöön. Selvitysmiehen raportti on pääosin oikeansuuntainen. Täsmentämistä kaipaa yhteisymmärryksen löytyminen mm. siitä, mikä on tutkijan jatkotyöllistymisen tapa. Päivän tiedon mukaan selvitysmiehen raportti julkaistaan 4.9.2007.

Paljon on vettä virrannut siitä, kun työministeriön virkamies reagoi 7.1.2007 Helsingin Sanomissa julkaistun sunnuntaidebattikirjoitukseeni "Tutkijoista tehdään pakolla yrittäjiä" toteamalla sen vääristelyksi. Käytettyjä ilmaisuja olivat muistaakseni myös "asiantuntematon" ja "valehtelu". (Ks. tatusoturit blogin kirjaus ylioppilasteatterissa järjestetystä yleisötilaisuudesta.).

Yhdyn selvitysmiehen loppuraportin toteamukseen: pääosin ongelmat syntyvät päätöksenteon tietopohjan ongelmista ja kokonaisarvioinnin suorittamisesta. Toivotaan, että asiantuntemus, oikea asenne ja järkiargumentit jatkossa läpäisevät koko työttömyysturvakoneiston. Kentälle on harjoitetun politiikan vuoksi kaatunut jo turhan monta uhria!

Ei kommentteja: