sunnuntaina, huhtikuuta 27, 2008

Oli(ko) Viljasen hymyssä jotakin.....

Työpaikat omien alta. Kenen pussiin Akavan pj. Matti Viljanen pelaa?Asiasta uutsoi mm. YLE
Akavan Viljaselle kovaa kritiikkiä http://www.yle.fi/uutiset/24h/id89170.html


JULKILAUSUMA 26.4.2008

HETI JULKAISTAVISSA


Professoriliiton valtuusto ja Tieteentekijöiden liittokokous eivät luota Akavan puheenjohtajaan


Professoriliiton valtuusto ja Tieteentekijöiden liiton liittokokous paheksuvat Akavan puheenjohtaja Matti Viljasen tapaa hoitaa jäsenistönsä asioita. Liittojen ylimmät päättävät elimet olivat koolla lauantaina.


Akavan puheenjohtaja Matti Viljanen esitti Suomen Kuvalehden haastattelussa 18. huhtikuuta voimakasta suomalaisen korkeakouluverkoston alasajoa. Professoriliitto ja Tieteentekijöiden liitto tuomitsivat välittömästi Viljasen kannanotot. Myös Akavan hallitus irtisanoutui puheenjohtajansa lausunnoista 22. huhtikuuta.


Professoriliiton ja Tieteentekijöiden liiton mielestä on ennenkuulumatonta, että ammattijärjestön puheenjohtaja esittää oman jäsenistönsä työpaikkojen lakkauttamista. Vastaavia lausuntoja ei voisi kuvitella muiden keskusjärjestöjen nokkamiesten suusta.


Liittojen mielestä Akavan puheenjohtajan lausunnot osoittivat suurta asiantuntemattomuutta yliopistoväen edunvalvonnasta ja yliopistojen nykytilanteesta. Suomen yliopistolaitos on suurten muutosten keskellä. Puheenjohtaja Viljasen näkemykset murentavat luottamusta Akavan kykyyn valvoa yliopistojen henkilökunnan etuja.


Tieteentekijöiden liittokokouksen ja Professoriliiton valtuuston mielestä korkeasti koulutettujen keskusjärjestö tarvitsee jäsenistönsä etuja ajavan ja heidän toimintaympäristönsä tuntevan puheenjohtajan.


LISÄTIETOJA:

Professoriliiton valtuuston puheenjohtaja Terttu Katila, 040 514 2956;

Tieteentekijöiden liittokokouksen puheenjohtaja Tapani Kaakkuriniemi, 0400 289 942;

Professoriliiton puheenjohtaja Risto Laitinen, 040 505 6111;

Tieteentekijöiden liiton puheenjohtaja Ragna Rönnholm, 050 535 5431

Ei kommentteja: