tiistaina, huhtikuuta 13, 2010

ITSENSÄ TYÖLLISTÄJÄT TURVAAN

Suomen sosiaalifoorumissa SAK järjestää seminaarin itsensä työllistäjistä

Saturday, 24 April 2010
14:00 - 15:45
Suomen sosiaalifoorumi, Helsingin ruotsinkielinen työväenopisto Arbis
Dagmarinkatu 3

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n järjestämässä seminaarissa Kampaaja, kirvesmies, kuorma-autonkuljettaja, kuvataiteilija, kodinhoitaja –Muuttumaton työ, muuttuuko turva? keskustellaan itsensä työllistämisestä.

Keskustelijoina:
SAK:n lakimies Anu-Tuija Lehto
Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen
JHL:n lakimies Tuuli Vänskä

Tilaisuuden juontaa SAK:n hankekoordinaattori Anu Suoranta.

Yhä useampi tekee työtä muussa kuin työsuhteessa. Monilla on työ- ja toimeksiantosuhteita, sekä itsensä työllistämistä. Itsensä työllistäjä kantaa markkinariskit suoraan ilman, että riskin vastapainona olisi aitoa mahdollisuutta yrittäjän voittoon. Työajat venyvät, mutta keskiansiot saattavat jäädä palkkatyötä pienemmäksi.

Yksin neuvotellessaan ihmiset alihinnoittelevat työtään. He kantavat itse taloudelliset menetykset. Alihinnoittelu ja palkkatyösuhteista heikompi sosiaaliturva vaikuttavat koko alan työpaikkoihin ja työehtoihin.

Seminaarissa pohditaan miten työn teettämisen ja työn hankinnan muuttuvat tavat haastavat laajentamaan edunvalvonnan ja sosiaaliturvan piiriä ja miten taataan työtä tekevien vähimmäisehtojen yhdenvertainen sääntely työn tekemisen tavasta riippumatta.

Ei kommentteja: