perjantaina, huhtikuuta 02, 2010

PÄTKÄTYÖNTEKIJÖILLÄ TAHMEAA


JHL:n pj. Tuire Santamäki Vuori arvioi uusimmassa Motiivi -lehdessä sopimuskierrosta mm. seuraavasti:

Pettymystä puheenjohtaja on kokenut myös pätkätyöntekijöitä koskevissa kysymyksissä. Eteneminen on ollut vähintäänkin tahmeata.

– Pätkätyöntekijöiden palvelusuhteiden ehtoja on parannettava tai sitten olisi tehokkaammin päästävä puuttumaan perusteettomiin määräaikaisuuksiin.

Lääkkeeksi pätkätyöntekijöiden työehtojen parantamiseen Santamäki-Vuori tarjoaa paineita politiikkojen suuntaan jo ensi neuvottelukierroksella.

– Työnantajapuolen taustalla vaikuttavat poliitikot. Myös työntekijäosapuolten on luotava paineita voimakkaammin politiikkojen suuntaan, jotta se tahtotila, jonka eduskunta on säätänyt työsopimuslakia tehdessään, toteutuu, Santamäki-Vuori painottaa

Hänen mielestään ei pitäisi olla valtavan vastustuksen kohteena se, että myös työnantaja noudattaa lakia.

3 kommenttia:

bubu kirjoitti...

Miksei kansalaispalkkaa?

Anu Suoranta, VTT kirjoitti...

Kansalaispalkasta puhutaan vähän kuin jeesuksen tulemisesta maanpäälle, joka ratkaisisi kaikki ongelmat.

En oikein usko, että työelämän laatuun ja rakenteisiin liittyvät asiat ovat ratkaistavissa kyseisellä hokkuspokkusmenetelmällä.

Kansalaispalkka saattaa olla vastaua johonkin, mutta kaipaan kyllä lisäselvitystä miten sillä ratkaistaan työn teettämisen ja tehostamisen tapaan liittyviä kysymyksiä.

bubu kirjoitti...

Mielenkiintoista, että kutsut kansalaispalkkaa hokkuspokkusmenetelmäksi!

Itse sanoisin sen olevan todellinen helpotus ihmisten elämään; se ikuinen toisen arvon kansalaisena oleminen loppuisi tykkänään. Eikö edes ihmisarvolla ole enää paikkaa tässä yhteiskunnassa?
Yhteiskunnasta poistuisi työttömyyskorvaukset, eläkkeet, kaikenmaailman avustukset, sairasvakuutukset jne. ja esim. se, että voisit valita, mitä haluat tehdä elämässäsi jo takaisi ihmisen hyvinvoinnin. Miksei puhuta edes kuuden tunnin työpäivästä; se olisi kaikille myös helpotus?
Niin miksi? Koska kysymys työn teettämisestä muuttuisi työntekijälle positiiviseksi; alkaisi työntekijän "markkinat".

Nykyiseen yhteiskuntaan pitää saada muutos aikaan. Tämäntyyppinen bruttokansantuotteeseen ja kerskakulutukseen tuijottaminen ei yksinkertaisesti toimi. Kansalaispalkka on tulevaisuus.

http://www.initiative-grundeinkommen.ch/