perjantaina, toukokuuta 05, 2006

Huikea menneisyys

Filosofi ja aktivisti Thomas Wallgren on liittynyt puolueeseen (Voima 4/2006). Arpa on osunut sosialidemokraatteihin. Jos jokin asia on varma niin se on se, että voittaja tässä on demaripuolue. Wallgren perustelee puoluevalintaansa demarien huikean komealla menneisyydellä ja moitteettomilla ihanteilla: kansanvallalla ja sosiaalisella oikeudenmukaisuudella.

Olen samaa mieltä. Menneisyyttä on hyvä ymmärtää, jotta voi hallita tulevaisuutta. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus on enemmän kuin ajankohtainen vaatimus 2000-luvulla. Siitäkin olen samaa mieltä, että nykyisellään suomalaisessa yhteiskunnassa puolueiden tai etujärjestöjen ulkopuolella tasanvarmasti marginalisoi itsensä (hyvän) vallankäytön ulkopuolelle. Marginalisoi, vaikka olisi kuinka hyviä ajatuksia.

Wallgren on rohkea. Koneisto saattaa tappaa idealistisimmankin ajattelijan. Ja jokin puolueessa epäilyttää. En ole varma muistaako nykysosialidemokratian valtavirta hyvän ja paremman elämän tavoittelun hallinnoinnin rinnalla. Mutta hyvä, että on on vasemman laidan rohkeita yrittäjiä.

Unelmia pitää olla. Jotta ne voi saavuttaa. Onnea matkaan Wallgrenille. Harkitsen kuitenkin itse vielä oman arvontani tulosta.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Anu!!!
Turkulainen oppi on hyväksi. Ymmärrän aika pitkälle nuorison ahistuksen. On meillä keski-ikäisilläkin fiilis, että ne jyrää meitin. Nimittäin nousukasmarkkinatalouden edustajat. Eikä sana kuulu! Jätin makasiineille hyvästit pe 5.5. klo 18.45 ajaessani ratikalla Finlandia-talolle konserttiin. Konsertin päätyttyä roihusi. Pirjo

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi, meni väärään kohtaan. No sopii se terveisiksi tähänkin ;) Sama

Anonyymi kirjoitti...

Wallgrenin valinta, josta hän avomielisesti raportoi uusimmassa Voima-lehdessä, on perusteluiltaan looginen. Olen viimeaikoina todistanut monia seikkaperäisiä kapakkikeskusteluja, joissa on mietitty samaa toimintatapaa. Mitkä ovat vaihtoehdot, kun Suvianne "sai lähteä" ja vihreät myivät uskottavuutensa hallituskaudellaan... Jos haluaa muutosta, on se tehtävä porukalla sisältäpäin systemaattisesti ja järjestäytyneesti, ei riekkuen marginaalisesti omaa individulaistista uskoa.

Anu Suoranta kirjoitti...

Jotakuinkin näin. Pointti lienee ytittää viedä "puolueisiin" takaisin arvot ja tavoitteet. Se miten homma käytännössä toimii on suuri mysteeri.